15 april 2022

Elon Musk erbjöd sig att köpa Twitter för 54,20 dollar per aktie

 Teslas VD har erbjudit sig att köpa hela Twitter, värt mer än 43 miljarder, och göra det till ett privat företag.

Musks bästa och sista erbjudande var att betala 54,20 $ per aktie för 100 % av Twitter, och om hans erbjudande inte accepterades, måste han ompröva sin position som aktieägare.

I morse lämnade Musk sitt "bästa och sista" erbjudande och sade att han avser att låsa upp företagets "extraordinära potential." Som förutspåddes nekades Musks en position i företagets styrelse, om han äger mer än 14,9% av aktierna.
Musks nuvarande 9,1% andel i företaget gör honom till Twitters största enskilda aktieägare.

Enligt Bloomberg kommer Musk, som är världens rikaste man, att betala 54,20 dollar per aktie kontant, vilket motsvarar en premie på 54 % över bolagets kurs den 28 januari.  Det kommer att kosta Musk  41,39 miljarder dollar – över den nuvarande marknadsvärderingen på 37 miljarder dollar.

Det här är inte "lösning" på inkräktandet av yttrandefriheten, som vi ständigt ser,  men det är en ljusstråle av hopp.  
En kraftfull stråle som visar på de största hoten och försöker göra något åt det.  Elon Musk gör det klart att han verkligen uppskattar vad som gör Amerika till en önskvärd plats att leva.  Om det fanns fler som han i klassen av miljardärer, skulle vi inte behöva frukta censur från Vänstern.

Den betalning som Musk erbjuder över Twitters nuvarande aktiekurs gör det osannolikt att det kommer att avslås.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Har en tveksam syn på el-bilar men inte på socialisternas befängda syn på censur. Befria ”Twitter” från det socialistiska vansinnet eller lägg ner.

Anonym sa...

7-8 % ägs av vardera BlackRock och något annat globalistiskt jätteföretag. Blackrock är ju världens rikaste (bulvan för Rotschild/Rockefeller) och jag tvivlar på att de säljer sitt innehav för att USAs befolknng skall få tillbaka sin yttrandefrihet. Det är ju just denna yttrandefrihet som Black rock anser så viktig att strypa.
/SB

Berit sa...

Jag tror att Musk bara behöver majoritet

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.