30 april 2022

Iakttagelser från en bilresa tur och retur Kalifornien

 Många timmar och 6300  miles (10138.87km.)  bakom ratten. 

Vi försöker undvika de mest trafikerade motorvägarna där långtradartrafiken är oändlig men det är inte alltid möjligt. De värsta städerna, vad gäller trafik,  är Birmingham, Oklahoma City, Little Rock, Memphis.   Fem till sex filer,  "bumper to bumper"  i 110 km i timmen.  

Vägunderhållarna hinner inte med att fylla hålen och sprickorna, så vägarna är i dåligt skick.
Priset på bensin och diesel ökade stadigt för varje mil västerut. Vi startade här i Atlanta med $ 3.49 per gallon diesel, och i Kalifornien såg jag över $7 per gallon på vissa ställen.
(1 United States Dollar equal 9.79 Swedish Krona)


På många bensinstationer har kunderna klistrat bilder där Biden pekar på priset och säger "I did that".

De oljepumpar jag såg i Texas stod stilla och så också de flesta i Oklahoma. Bidens politik har gjort inhemsk energiproduktion svårare och mindre kostnadseffektiv, precis som han upprepade gånger lovade att han skulle göra när han kampanjade för presidentskapet.

Folk i allmänhet verkar inte vara lika beroende av ansiktsmasker längre och snabbmatställenas personal har nästan alla slutat med det tvånget.  Att hålla 6 fots avstånd till andra människor bryr man sig inte heller om.

Det finns många roliga namn på platser längs vägen. Några som ser underliga ut är Mussentuchit, som uttalas som om man säger "får inte röra det" ('Mustn't touch it' ), andra lustiga är Lotawata, Bacon Level, Choccolocco och Toad Suck Park.

Det var fortfarande lite snö på bergstopparna i The Rockies och Sierra men dammar och sjöar i Colorado, Utah och Kalifornien var nästan tomma på vatten. Både Owens Valley och Central Valley kan se fram emot ytterligare ett år av torka.
    Decemberstormarna bidrog med relativt lite nederbörd i övre Sacramento Valley, som matar Shasta Lake - den största reservoaren i det federala systemet. Vattennivåerna i Shasta är bara 53% av det historiska genomsnittet.

Det betyder inte att bönderna blir helt utan vatten. Ungefär en tredjedel av projektets jordbruksdistrikt kommer att få upp till 75 % av sin tilldelning på grund av historiska vattenrättigheter som föregick byggandet av Central Valley-projektet under New Deal.
    Men det inte finns inte någon garanti för att ens den 75 % tilldelningen kommer att levereras, beroende på nederbörden  under de kommande månaderna.  


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Det enda som betyder något är hur mycket uppsamlad nederbörd Obamas miljöterrorister lyckats dumpa i Stilla Oceanen, förbi jordbruksdistrikten och städerna?
Vad skall det till för att Kalifornien åter skall uppleva sin storhet som stat i USA?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.