21 maj 2022

Det luktar Apa

 


 Tidigare har vi fått höra att "Monkeypox"  inte var ett allvarligt  problem, eftersom det inte vanligtvis sprids från person till person.

Men nu verkar det sprida sig som en löpeld. Den 7 maj 2022  inträffade det första fallet i Västvärlden i Storbritannien.
Nu,  mindre än två veckor senare,  finns det dussintals bekräftade och misstänkta fall i sju olika länder utanför Afrika. Fall har dykt upp i Spanien, Portugal och USA,  samtidigt har  fall bekräftats i Italien och i Sverige också.

USA och Australien har också rapporterat sina första fall.

Vissa fall har kopplats till resor från Afrika, men nyare infektioner ha spridit sig på hemmaplan.  

Även om Monkeypox är en relativt ny sjukdom, var fall alltid extremt sällsynta, och ett globalt utbrott ansågs alltid vara mycket osannolikt eftersom det var så svårt att sprida sjukdomen.
En framstående expert på infektionssjukdomar vid Johns Hopkins University säger att detta virus "sprider sig genom fysisk kontakt" och att det kan spridas "genom luftvägsdroppar" under vissa omständigheter ...
Samtidigt hävdar myndigheterna att det verkar spridas särskilt bland män som har sex med andra män.

Myndigheter i Västvärlden agerar verkligen som om det här kommer att förvandlas till något stort.

Världens första globala utbrott av apkoppor (heter det så på svenska?) kommer precis ett år efter att en internationell grupp simulerade en ovanlig stam av den potentiellt dödliga sjukdomen i München.
Det fiktiva träningsscenariot "porträtterade en dödlig, global pandemi som involverade en ovanlig stam av "ap-viruset", som först dök upp i den påhittade nationen Brinia," förklarade Gruppen Nuclear Threat Initiative (NTI).

Och kan man tänka sig:
USA:s regering har beställt 13 miljoner frystorkat Monkeypox-vaccine för 119 miljoner dollar.


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
det handlar naturligtvis också här om ett laboratorieproducerat virus med Bill Gates och "dr." Fauci i förarsätet. Samma avsikt som tidigare: att skrämma folk, nedskärningar av ekonomin för att skapa svält och panik och slutligen få folk att ta livsfarliga injektioner.
Men då skall man samtidigt veta att det inte var vaccinationer som fick slut på de tidigare smittkoppsepidemierna i världen utan - "Leicester-metoden". Man slutade med vaccinationer och inrättade istället ett system med 1. tidig rapportering, 2. tidig isolering som sträckte sig under några veckor och 3. sanitetsåtgärder i bostäderna plus personlig hygien. Lätt som en plätt och så skall man naturligtvis också göra här. Hur detta gick till kan läsas här: https://trovetandeochvetenskap.se/leicester-modellen-utrotade-smittkopporna-del-2/#more-210
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.