19 maj 2022

Erdogan stänger dörren för Sverige och Finland

 

 

 


Han säger att dessa länder är "Grogrund för Terroristorganisationer"

Läs hela artikeln av Tyler Durden. 

    I måndags uttryckte Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sina starkaste avvisande ord hittills angående Finland och Sveriges önskan att gå med i Nato.
 Erdogan har hällt kallt vatten över den kollektiva västerländska entusiasmen för att uppnå den samstämmighet som behövs bland de 30 NATO-medlemsstaterna för att välkomna  nya länder. 

Det talades till och med om att "snabb-godkänna " dem, vilket nu verkar vara en fantasi med tanke på Turkiets hållning.

"Dessa två länder saknar en tydlig hållning mot terrorism" och "Sverige är en häckningsplats för terroristorganisationer", sa Erdogan.
 

   Han påpekade att båda länderna har anslutit sig till andra europeiska allierade för att införa "sanktioner" mot Turkiet, särskilt de senaste restriktioner för vapenförsäljning till Ankara, som går tillbaka till 2019 i samband med det pågående kriget med kurdiska grupper längs dess södra gräns. Turkiets militär har också fortsatt att ingripa mot den syriska kurdiska YPG som har amerikansk och västerländsk stöd.

"För det första kan vi inte säga "ja" till de som inför sanktioner mot Turkiet, att gå med i Nato som är en säkerhetsorganisation, betonade Erdogan när han stod bredvid sin algeriske motsvarighet Abdelmadjid Tebboune vid presskonferensen i Ankara.

 "Hur kan vi lita på dem?" sade han med hänvisning till Sverige och Finland.
Erdoğan sa att Nato skulle bli "en plats där representanter för terroristorganisationer är koncentrerade" om de två länderna går med.

Erdogan sa att "Sverige har blivit ett hem för PKK och andra terrorgrupper"

 

-----
Här är ett bra exempel på att “World government” inte kommer att fungera. "Mina Terrorister är Bra men dina är Dåliga"

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Tror det inte förrän svenska socialister tvingats att avgå, SORRY!

Anonym sa...

Jag tror att Erdogan kommer att vika ner sig. Detta är bara ett spel för galleriet. För att godkänna Finlands och Sveriges inträde i NATO kommer han att kräva att dessa länder betecknar all kurdisk befrielsekamp som terrorism. Det kommer Sverige och Finland att gå med på. De har inga skrupler.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.