31 maj 2022

Låna pengar från Kina och skicka till Ukraina

 Rand Paul har problem med det. 

 


Kongressen måste låna pengar från Kina för att skicka hjälp till Ukraina, sa senator Rand Paul (R-Ky.) till "Breitbart News Daily" dagen innan Senaten överväldigande röstade för att skicka 40 miljarder dollar i militärt och ekonomiskt bistånd till Ukraina och dess allierade.

"Jag tror att det är viktigt att förstå att vi inte har några pengar att skicka," förklarade Paul, "Vi måste låna pengar från Kina för att skicka dem till Ukraina. Och jag tror att de flesta förstår det, och många Republicans kommer att säga att det om ett nytt socialt program, men om det är militärt bistånd till ett land, så säger de: 'Ja, det kan vi låna, det är ett nödvändigt lån. '"

Paul röstade emot lagförslaget tillsammans med tio andra republikaner i Senaten och Paul är oroad över den skenande inflation som det orsakar.

USA har för närvarande mer än 30 triljoner dollar i skuld och är skyldig Kina mer än 1 triljon dollar. 

Rand Paul blockerade tillfälligt bidraget till Ukraina men han överröstades senare.

"Att låna pengar från Kina bara för att skicka dem till Ukraina är meningslöst och gör oss svagare och inte starkare", sa Paul. 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.