28 maj 2022

Lightfoot är Chicagos Borgmästare

 Den 18 maj 2021 informerade borgmästare Lightfoot flera reportrar att hon skulle ge enskilda, privata intervjuer, "enbart till svarta eller bruna journalister." Dagen efter skickade man ut ett meddelande som bekräftade hennes diskriminerande policy och Daily Caller News Foundation stämde henne. 

 I stämningsansökan hävdar man att Lightfoots vägran att bli intervjuad av reportern Catenacci var en kränkning av hans First Amendment-rättigheter och Catenaccis rätt till lika behandling. 

 En månad senare bekräftade hon till The New York Times att hon "absolut" skulle ägna sig åt rasdiskriminering igen. Men hennes talesman vittnade under ed i rättegången att borgmästare Lightfoot lovade att inte delta i mer av denna typ av rasdiskriminering. 

Daily Caller News Foundations reaktion: "Det är verkligen sorgligt att vi var tvungna att göra detta i Amerika 2022. En regeringstjänsteman som diskriminerar baserat på ras, är hur fel som helst. Vi är lättade över att hon äntligen gav efter."

Här är exempel på hennes personlighet: 

 

Med ledare som denna är det inte underligt att Chicagos totala brottslighet, särskilt våldsbrottsligheten, är högre än genomsnittet i USA.

1 Kommentarer:

Berit sa...

Denna helg är Memorial Day och den helgen samt den 4 juli mördas dussintals människor i Chicago varje år.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.