08 maj 2022

Min Kropp, Mitt Val

 


Hur kommer det sig att när det handlar om frågor om liv och död, fungerar "Min kropp, mitt val" bara ibland?

När debatten hettar till om Supreme Curts läckta utkast, som skulle helt förändra Roe v. Wade,  har frasen "Min kropp, mitt val"  varit den man använt för att hävda att alla kvinnor har självklara federala  aborträttigheter att göra sig av med foster närhelst de vill.

Men när människor som motsatte sig vaccinering använde frasen under CoVid-19,  vägrade Vänstern att respektera det och tog bort de faktiska konstitutionella rättigheterna,  nämligen rätten att samlas offentligt,  rätten att utöva sin religion och rätten till fritt tal,  för att bara nämna några rättigheter.

Kom ihåg att det inte finns någon rätt till abort i Constitution,  det var bara något man genomdrev under vad man kallade "kvinnors  rättigheter."

 Jen Psaki fördömde naturligtvis inte de aktivistiska planerna på att protestera för aborträttigheter utanför hemmen hos de konservativa Supreme Courts domarna. Samuel Alito, Clarence Thomas, Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh, Amy Barrett Coney och överdomare John Roberts.

I stället kallade Psaki  aktionerna för j"fredliga protester" för att skydda kvinnors rätt till abort.

"Presidentens uppfattning är att det finns mycket passion, mycket rädsla, mycket sorg från många, många människor över hela landet över vad de såg i det läckta dokumentet", sa hon. "Vi vill naturligtvis att människors integritet ska respekteras. Vi vill att människor ska protestera fredligt om de vill protestera.  Det är definitivt vad presidentens uppfattning skulle vara”, avslutade Psaki.


 

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Varför regerar HYCKLERIET världen?
Över 60 miljoner bebisar lär har fått sätta livet till sägs det.
Är de ”repbublicans” allesammans?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.