13 maj 2022

Rand Paul blockerar $40 miljarder till Ukraina

 


Senator Rand Paul har stoppat en snabb omröstning i Senate om ett ytterligare finansieringspaket på 40 miljarder dollar som skapats av Joe Biden och husdemocrats.  Både majoritetsledare Chuck Schumer och senatens minoritetsledare Mitch McConnell godkände en snabb omröstning,  men senator Rand Paul (KY) motsatte sig deras ansträngning.

Trots trycket från de två senatsledarna vägrade Rand Paul att ändra sig så senaten måste vidta andra åtgärder för att övervinna hans invändning, vilket kan ta flera dagar. 

"Min ämbetsed är till den amerikanska konstitutionen, inte till någon främmande nation och oavsett hur sympatisk orsaken är, så är min ed till den nationella säkerheten i Amerikas Förenta Stater", sa Paul i sina kommentarer,  innan han protesterade mot att anta ett snabbt lagförslag. "Vi kan inte rädda Ukraina genom att krossa den amerikanska ekonomin."

Den extra utgiftsnotan på 40 miljarder dollar för Ukraina är mer än Rysslands totala militärbudget. 

De kombinerade Ukrainas hjälppaket överstiger nu 60 miljarder dollar, mer än hela budgeten för USA:s Dept of Homeland Security, inklusive gränsskydd.

Rand Paul är på rätt sida av historien med sin position, och den överväldigande majoriteten av amerikanerna håller med honom. Folkets åsikt är dock irrelevant för Senaten.  Till och med senator Chuck Schumer (D) verkade erkänna denna punkt när han sa att Rand Pauls ståndpunkt "inte var den överväldigande majoritetens åsikt här i senaten.

Schumer skulle ha använt andra termer om han trodde att det amerikanska folket höll med honom. Det gör de inte, och han vet det.

Video här

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Konstitutionen får inte ödeläggas på grund av OBAMA!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.