22 maj 2022

Vems Kropp är Det?

 

Vid vilken ålder är det rätt att döda ett barn? Vid en utfrågning i parlamentets rättsutskott försökte rep Dan Bishop (R-NC) få ett svar från abortförespråkaren Aimee Arrambide:

4 Kommentarer:

Kattsand sa...

Argumentet att man "bestämmer över sin egen kropp" är väl ungefär som att säga att "jag bestämmer över mitt eget hus" och sedan kasta ut någon att dö av kyla/svält/eller vad det nu kan vara.

Berit sa...


Liknelsen med flygplan är också bra. Om jag inbjuder någon att komma ombord på mitt flygplan har jag ansvar för den personen. Jag tvingar den inte att hoppa ut på 10000 meters höjd utan måste vänta tills vi landar.

Anonym sa...

Omöjligt att skilja på MORD då och nu!
Hjälp.

Anonym sa...

När man gör abort så berövar man någon annan individ livet. Om man dödar någon vuxen person så berövar man denna person återstoden av hans/hennes liv. Och det är illa nog, kriminellt och straffbart.
Om man gör abort så berövar man en individ hela hans/hennes liv. Så bör man tänka och känna. Man bör också betrakta varje graviditet som en gåva från Gud - vilket det är - och ställa sig frågan: "vill jag ta emot denna gåva eller ej". Jag vet att det finns människor som befinner sig i en förtvivlad situation om det är omöjligt att försörja barnet och dessa skall inte dömas. Men många väljer att ändå föda barnet och adoptera bort det - jag har sett många sådana fall på programmet "Efterlyst". Också ett mycket svårt beslut, men då har man inte berövat en individ hela dess liv.
Tyvärr betraktas abort som världens enklaste grej. Dert är ju bara att rafsa ut det - det går på 5 minuter. I själva verket kommer denna handling att följa kvinnorna genom hela livet - åtminstone många. Och ångern inför detta går ofta inte att bli av med. Men detta får vi inte tala om. Nu skall vi vara glada för samhällets framsteg.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.