07 augusti 2022

17 miljoner hektar åkermark i Ukraina ägs numera av globala storföretag i USA

 


 Från Jenny Piper

Tar man del av informationen om att Ukrainas president Zelenskyj agerat springpojke och sålt ut 17 miljoner hektar åkermark till globala storföretag i USA som i sin tur ägs av Blackrock och Vanguard för att betala av skulder till IMF och Världsbanken – åkermark större än hela Italiens åkermark tillsammans – klarnar bilden ytterligare kring västvärldens ”engagemang” i Ukraina. Drago Bosnic, oberoende geopolitisk och militär analytiker, ger oss bakgrunden.

—————————————-

”Förstörelsen och plundringen av Ukraina har varit gamla nyheter ganska länge nu, tyvärr. Emellertid har media och allmänheten bara skrapat på ytan av själva omfattningen av denna process.

Eftersom det moderna Ukrainas territorium har varit Europas (och övriga världens) brödkorg i årtusenden, har landet varit målet för olika jordbruksföretag, särskilt de som har sitt ursprung i det politiska västerlandet. Under de senaste åren, särskilt efter den nynazistiska kuppen 2014, har utländska företag förvärvat ukrainska fält, vilket berövar landet all kontroll över dess livsmedelsexport samt till och med inhemsk matförsörjning.

Fortsätt läsa här på svenska.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Ger "man" upp inför detta och låter VARBÖLDEN sprick?

Ann-Marie sa...

Och vilka är det som äger dessa gigantiska företag?
Khazarmaffian.....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.