30 augusti 2022

Är Husmarknaden på väg att Falla Samman?

 Under de senaste 2 åren har vi flera gånger, varje vecka fått brev och telefonsamtal från mäklare som vill köpa vårt hus.  Det är väldigt irriterande och det verkar inte hjälpa att blockera deras nummer - de återkommer och rutinen är densamma.
Systemet har varit perfekt för en kollaps - med priser som skjutit i höjden som aldrig förr.

Under de två åren som gått är allt vi hört att hus sålts långt över begärt pris, ("as is")  när köpare avstått från inspektioner och en efterfrågan som vida övervägt utbudet.
Här har priserna ökat mest under de senaste åren:Nu när amerikanska konsumenter förbereder sig för den lågkonjunktur som vi kanske redan är mitt uppe i, ser det ut som om toppen är nådd och tidvattnet har börjat vända vad gäller bostäder - en av de viktigaste tecknen på en allvarlig ekonomisk nedgång.

Det faktum att vi inte längre har "Covid-rushen" från städerna och ut till förorterna, och att det inte delas ut fler "gratis" statliga stimulans-checkar,  säger mig att huspriser är redo för en korrigering.
 


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.