15 augusti 2022

Bara för Svarta

 


Ett University of Utah-program som endast är öppet för svarta studenter har blivit föremål för granskning av det Federala utbildningsdepartementet. 

 Programmet "tillhandahåller en akademisk gemenskap och utbildningstjänster för afroamerikanska doktorander", enligt universitetet. Programmet ger också stipendier till "afroamerikanska heltidsstudenter" som "visar ett engagemang för att förstå svart liv, historia och kultur i USA." Programmet har funnits i 5 år.

 Office for Civil Rights har nu en pågående utredning av "African American Doctoral Scholars Initiative"lett av professor Mark Perry, som lämnade in ett klagomål. Universitetet försvarar sig med att initiativet "skapar en tvärvetenskaplig, kritisk mängd afroamerikanska forskare som är dedikerade till att utrota institutionell och systemisk rasism och förtryck genom att ta itu med de orättvisor som det afroamerikanska folket utsätts för." 

 Mark Perry, professor i ekonomi vid University of Michigan-Flint, hävdar att programmet "endast för svarta" är "rasdiskriminerande" till sin natur och därmed bryter mot "avdelning VI:s förbud mot diskriminering på grund av ras och färg. ” 

 I San Diego har man också rasproblem. Familjer med vita studenter har förbjudits att delta i många välkomstprogram vid University of California, San Diego (UCSD) under välkomstveckan hösten 2022. 

 Den 9-11 september, till exempel, är UCSD värd för en "Black, Latinx, and Native American Family Orientation". Senare i veckan, mellan 12-17 september, kommer universitetet att ha en "Black Surf Week". 

 En gång i tiden kallade vi detta för segregation, och många människor protesterade mot det. Jag minns en man som heter Dr Martin Luther King som sa: "Jag har en dröm att mina fyra små barn en dag kommer att leva i en nation där de inte kommer att bedömas efter hudfärgen utan efter sin karaktär." Att bjuda in folk utifrån hudfärg var förr rasistiskt. 

 Här är Kamalas svammel om rättvisa:

  


Rasism är en form av kollektivism. Attityden som ser människor enbart som an grupp hellre än individer. Rasister tror att alla individer som delar ytliga specifika fysiska drag är alla lika.  Kollektivister tänker bara i grupp. Genom att uppmuntra amerikaner att acceptera gruppmentalitet förespråkar de "mångfald" vilket egentligen hävdar rasism.
Deras fixering vid gruppmentalitet vad gäller ras är inbyggd rasism.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

@ Berit,
hon kan inte ha fungerat som åklagare med denna brist på logiskt tänkande och svamlande tal. Hon måste ha fått sina positioner genom att ligga sig fram till dem.
/SB

Berit sa...

Kom ihåg att det var San Francisco. De är inte kända för logiskt tänkande och hon var den gifte borgmästare Willie Browns älskarinna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.