22 augusti 2022

Liz Cheney skyller på "Sjuka Republicans"

 


Liz Cheney verkar inte förstå att hennes nederlag i tisdags var förödande. Hon höll hakan högt och antydde att hon skulle kunna besegra Trump 2024, och hon jämförde sig själv med Abraham Lincoln i ett underligt koncessionstal som skrev om historien för att passa hennes berättelse. 

 Hon förlorade med 37 poäng mot advokaten Harriet Hageman och i en intervju med ABC:s "This Week" skyllde Cheney på "mycket sjuka" republicans för att ha stängt ut henne ur senaten. Wyomings Republican Party hade långt, långt tidigare tagit avstånd från Cheney för att ha röstat för att ställa Trump inför riksrätt. 

 "Det är att tydligt att hans grepp är mycket starkt bland vissa delar av det Republikan Party" sa Cheney, med hänvisning till Trump. "Min delstat Wyoming är inte nödvändigtvis en representant, typ, du vet, ett urval av partiet", till vilket reportern svarade att det är en av de "rödaste" staterna i landet.

 - De politiska färgerna Röd och Blå är helt motsatta vad de är i Sverige. Från och med presidentvalet i USA år 2000 har termerna "röd stat" och "blå stat" hänvisat till amerikanska delstater vars väljare övervägande röstar på ett parti – det Republican Party i röda delstater och Democrat Party i blå delstater 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.