14 augusti 2022

Robothundar som kan Mörda har anlänt

 

Från Mercola

  

 

Warfighter-företaget Sword Defense Systems presenterade sitt Special Purpose Unmanned Rifle, eller SPUR, i oktober 2021 SPUR är designad för att skjuta från robotar, eller "obemannade plattformar", inklusive den fyrfotade Ghost Robotics Vision-60 , som liknar en hund.

   Automatiska robot - mördarhundar kan snabbt sändas ut, inte bara för övervaknings- och försvarsändamål, utan också för anfall för att skrämma och behålla kontrollen över en civilbefolkning.      

     Boston Dynamics, som tillverkar en mängd olika fyrfotade robotar, har tagit itu med några av de oundvikliga medborgerliga rättighets och säkerhetsfrågor som följer med sådan teknik, inklusive förbud mot att förse någon av dessa maskiner med vapen. 

   Stop Killer Robots-koalitionen arbetar för att se till att människor bibehåller kontroll över våldsanvändning och kräver att internationell lag utvecklas om autonomi i vapensystem. 

   Utan åtgärder tror koalitionen att moraliskt engagemang och befintliga rättsregler är i fara, när den digitala avhumaniseringen expanderar.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.