01 augusti 2022

Taiwan kan få viktigt Besök

 

Enligt en rapport från CNN förväntas Nancy Pelosi besöka Taiwan under sin resa genom Asien denna månad. Om Pelosi bestämmer sig för att resa kommer hon att vara den första talmannen i parlamentet som besöker Taiwan på mer än 25 år. 

Frågan om Taiwan – en självstyrande ö som Kina hävdar som en del av sitt territorium – är fortfarande omtvistad. President Joe Biden och hans kinesiska motsvarighet Xi Jinping diskuterade det i ett två timmar och 17 minuter långt telefonsamtal på torsdagen, när spänningarna ökade mellan Washington och Peking. 

 Biden sa förra månaden att den amerikanska militären motsatte sig att Pelosi besöker Taiwan. 

White House har sagt att det är upp till talmannen att bestämma vart hon vill resa och att de inte har mycket att säga till om vad gäller hennes planer. 

 Medlemmar av Kinas statsägda medier har hotat Pelosi och gått så långt som att säga att hennes plan kan skjutas ner och Kinesiska ambassaden har avrått henne från att resa. 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.