17 augusti 2022

Vetenskap: Ju fler sprutor, desto fler infektioner

 Från Snapphanen i översättning

Det har länge med större eller mindre säkerhet antytts att Covid-19-sprutorna vant sig vid immunförsvaret och ger fler sjukdomar som det borde ha bekämpat. Först och främst fler Covid-fall. Nu bekräftas det i en kvalitetsgranskning  av 22 brittiska forskare i den ansedda, 140 år gamla tidningen Science. Det står nu svart på vitt att nackdelarna och farorna med sprutorna överväger fördelarna. Den ursprungliga artikeln i Science är krävande, så jag begränsar mig till att nämna den:
"Vaccinet i sig leder till utbredd infektion"

Ett team med 19 forskare från Storbritannien har publicerat ny forskning som hjälper till att förklara varför länder med de högsta vaccinationsnivåerna upplever det högsta antalet vad de kallar "genombrottsinfektioner", liksom återinfektion med andra varianter av COVID-19.

Denna forskningsartikel, publicerad den 14 juni 2022 i den peer-reviewed tidskriften Science, har laddats ner nästan 277 500 gånger på mindre än två månader. Det är mycket ovanligt för en tätformulerad mycket teknisk vetenskaplig studie.

COVID-19 mRNA-vacciner såväl som boosterskotten kan göra vårt immunsvar mindre effektivt mot Omicron-varianten av viruset. Om detta är korrekt betyder det att vaccinet i sig leder till utbredd infektion. Istället för att stoppa viruset verkar det som om mRNA-vaccinationsprogrammen runt om i världen oavsiktligt kan ha gjort viruset mer allestädes närvarande.
"Högre vaccinupptag leder till högre infektionshastigheter"

Som de brittiska forskarna påpekar upplever länder med högre vaccinupptag ett stort antal primära infektioner och frekventa återinfektioner med SARS-CoV-2. Däremot, på platser där vaccinkampanjer inte har genomförts i stor utsträckning - inklusive de flesta länder på Afrikas kontinent - smittas inte människor.

Denna studie visar exakt hur de upprepade vaccinationerna får människor att vara mer mottagliga för COVID-19

Deltagarnas svar på COVID-19 hade faktiskt stängts av, vilket gjorde dem ännu mer sårbara för infektion och mindre benägna att svara på det än de som aldrig hade vaccinerats.

Däremot visar denna nya studie att de upprepade mRNA-injektionerna och boostersna för COVID-19 ger ett toleranssvar, som om de vore allergiskott. De vanar kroppen till viruset, så att du inte längre känner igen det som något farligt.
Att hålla människor sjuka

Å ena sidan tyder denna studie på att vaccinerna hjälper kroppens immunsystem att inte överreagera på viruset. Viruset i sig dödade inte människor - det var virusets interaktion med patienternas immunsystem som orsakade allvarliga och ibland dödliga infektioner, eftersom immunsystemet överreagerade på ett nytt virus.

Å andra sidan verkar naturligt förvärvad immunitet vara starkare än vaccinförvärvad immunitet, och farorna med själva vaccinerna, särskilt för ungdomar, tyder på att riskerna med vaccination långt överväger fördelarna.

Men boosterskotten var aldrig nödvändiga för att producera tolerans: studien visade att försökspersonerna började utveckla tolerans efter bara två doser. Vaccinerna kan ha hjälpt till att desensibilisera befolkningen för skadliga inflammatoriska immunsvar mot COVID-19. De har dragit sitt strå till stacken. Det finns ingen anledning att fortsätta med successiva boosters.

New Science Shows Vaccines Help Omicron Spread: Peer-Reviewed Study

Originalartikel fra Science: Immune boosting by B.1.1.529 (Omicron) depends on previous SARS-CoV-2 exposure

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.