01 augusti 2022

West Virginia, ett Ljus i Mörkret

 West Virginia vägrar att göra affärer med Wall Street-företag som bojkottar den fossila bränsle-industrin, den första staten i landet att göra det.
West Virginias ekonomichef Riley Moore (R.) har fastslagit att BlackRock, världens största kapitalförvaltare, samt Wells Fargo,  JP Morgan Chase, Morgan Stanley och Goldman Sachs, inte är berättigade till statliga bankkontrakt på grund av deras bojkott av fossila bränslen. Förbudet kommer att kosta Wall Street-företagen 18 miljarder dollar per år.

"Vi vill att bankerna ska agera som banker," sa Moore och tillade att det skulle vara svårt för staten att fortsätta fungera utan kolindustrin.

Democrats eliminerar fossila bränslen som ett medel att styra landet.  Administration Biden har vidtagit flera åtgärder för att begränsa produktionen av fossila bränslen, inklusive förbud mot leasing av olja och naturgas på federal mark. Presidenten återkallade också tillståndet för oljeledningen Keystone XL, som skulle ha transporterat hundratusentals fat olja från Kanada till USA.  Dem-senatorer som Raphael Warnock (Ga.) driver också på om en koldioxidskatt för att landet ska sluta använda olja och gas.
 
Kolgruveindustrin står för mer än 11 000 jobb i West Virginia, och staten skördar hundratals miljoner dollar i avgångsskatt från kolutvinning årligen. Den genomsnittliga kolgruveingenjören tjänar nästan 90 000 dollar per år.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.