22 december 2022

Vi Förbereder oss för Julen

 


Statliga tjänstemän  här i Georgia uppmanar oss att vidta försiktighetsåtgärder och vara beredda på starka vindarna och sträng kyla från en annalkande arktisk storm.

Vid en presskonferens i onsdags tillkännagav vår guvernör Brian Kemp undantagstillstånd och sa att man mest fruktar strömavbrott orsakade av vind, vilket kan stänga av uppvärmningen till hem och sjukvårdsinrättningar. Han varnade för att vinden också kan försena åter-anslutningen av ström.

Stormen förväntas bli vad man kallar en "bombcyklon". Det är när en storm snabbt intensifieras – och sjunker 24 millibar på 24 timmar. Stormen förväntas nå samma tryck som en kategori 3-orkan när den når de Great Lakes,  och man beskriver  styrkan som "en gång i en generation".

Vi kan vänta oss temperaturer runt minus 10, minus 15 C. och blåst, vilket är ytterst ovanligt här.
De människor som verkligen kommer att hålla oss igång är inte i kongressen och inte politikern.  Det är linjemän, lastbilschaufförer, kabelpersonal, anställda i livsmedelsbutiken,  vägpersonal, polis och brandkår samt medicinsk personal. All politik och konflikter kommer att få vänta medan landets verkliga ryggrad håller oss säkra.

Här i huset har vi laddat upp med ved och diesel i tanken till generatorn, stor nog att hålla hela huset med el.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.