24 januari 2023

Är vit färg rasism ?

 


Det finns tydligen forskningspengar till allting. När man tror att de har täckt alla baser, hittar Vänstern något nytt att gnälla över...

Från College Fix:

Tack vare ett statligt bidrag på 1,2 miljoner dollar undersöker Norges universitet i Bergen hur vit färg har bidragit till "vit överhöghet" runt om i världen.
U. Bergen-studien, kallad "NorWhite", fokuserar på huruvida det norsk-framställda vita färgpigmentet titandioxid bidrog till att utveckla vitt "som en överlägsen färg".
Studien undersöker det vita pigmentet via "historiska, estetiska och kritiska linser. Vithet, säger det, "uppfattas vanligtvis som kulturella och visuella strukturer av privilegier", men NorWhite erbjuder "ett distinkt annorlunda slagfält för politiken av vithet i konst och arkitektur."
Man kommer att undersöka om titan-vitt "inte bara ledde till en estetisk önskan om vita ytor, utan också var kopplad till rasistiska attityder."
Den utsedda forskaren kommer att undersöka hur representationer av nationell identitet är kopplade till konst, arkitektur och visuell kultur från 1850 till nutid, med tonvikt på nyare konsthistoria (1850 – idag). Relevanta ämnen kan vara nationell identitetsbyggnad, industrialisering, modernisering, estetik och teknik, färglära (vit färg) och postkolonial teori."
Varför inte spola ner pengarna på toaletten? Vart man vill komma ? Vit färg är rasistisk? Så vad gör man sedan?
Ber om Ursäkt?  Upprättelse?   Ersättning?
Detta är *exakt* varför folk hatar den akademiska världen och de "intellektuella" som står vid rodret på ett snabbt sjunkande skepp. Det är ett gäng påhittat skräp som är baserat på känslor.  För att göra saken värre tjänar de pengar på det också (och det finns en god chans att de själva inte ens tror på vad de gör)


1 Kommentarer:

elina sa...

Här i Stockholm grälades det förra året om en sal i Konsthögskolan som hade vita väggar och kallades följaktligen vita havet. Så rasistiskt! Den borde ha hetat bruna havet. Där missade de klagande genast något för brunt kopplas ihop med nazismen. Den största kulturhändelsen i modern historia där huvuden nästan rullade. Så illa är det här.
Vill man så går det hitta rasism i allting.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.