09 januari 2023

Biden landar i El Paso

 

Bidens White House har ignorerat gränskrisen under de senaste två åren, och Biden har vägrat besöka regionen för att personligen se kaoset och han har till och med förnekat verkligheten trots alla bevis på motsatsen. Både Biden och Department of Homeland Security har aktivt försökt att ignorera "titel 42," det enda systemet på plats för att bromsa strömmen av illegala migranter som väller in i USA. Men nu när Högsta domstolen har beslutat att "titel 42" måste finnas kvar, ändrar Biden plötsligt sitt agerande. 

 För första gången under hela sin presidenttid tar Joe Biden nu en tur till den södra gränsen, närmare bestämt El Paso. Den democrat-styrda Texasstaden har varit ett centrum för den pågående migrant-invasionen , och borgmästare Oscar Leeser erkände äntligen för ett par veckor sedan att El Paso är i ett undantagstillstånd. Leeser vägrade ursprungligen att kalla massinvasionen av illegala för en kris (han säger att White House pressade honom att inte göra det), men när El Paso fick slut på pengarna för att hantera tillströmningen, och tusentals migranter trängdes i sovsäcksläger på gatorna, har han tvingats erkänna verkligheten. 

Bidens besök har kritiserats som "för sent" och ett "propagandajippo", eftersom rekordmånga illegala migranter har tagit sig in i USA sedan han blev president. 

Senatorn. Ted Cruz (R-Texas) twittrade: "Bidens löfte att säkra gränsen är två år försenat. Oåterkalleliga skador har skett. Över 313 000 illegala utlänningar översvämmade gränsen förra månaden. Det är 5,3 miljoner illegala utlänningar sedan Biden tillträdde." 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.