06 januari 2023

Det bästa vore om ingen blir vald


 
Valet vad gäller "Speaker of the House" är den största händelsen i Amerika just nu.
Det varit 127 val sedan 1789 för Speaker.  En nominerad behöver en majoritet av kammarens ledamöter som röstar - 218 om alla 435 är närvarande. Kongressmedlemmar kan inte sväras in förrän det finns en Speaker

Rep. Kevin McCarthy verkar ha lidit nederlag även vid en 13:e omröstning trots att han fått mer stöd och röster från några som avstod tidigare, genom att rösta "närvarande".

Man kan ju undra varför det dysfunktionella Republican Party inte fått nog av RINOS efter tidigare  Paul Ryan och John Boehner? Är de verkligen så dumma eller är de självplågare ?
 Kevin McCarthy  är en ryggradslös fegis som lutar åt Vänster.

The House kan inte göra någonting förrän en Speaker är vald.

Med tanke på att i stort sett all lagstiftning som Kongressen antar är dålig för det amerikanska folket, skulle det vara underbart om all aktivitet i kammaren stoppas under överskådlig framtid.

Republicans i kammaren kan ändå inte åstadkomma mycket under de kommande två åren. Democrats  kontrollerar fortfarande Senaten och White House, så all lagstiftning som antas skulle innebära en hel del kompromisser.

Och alltid när Dems. och Reps.  "kompromissar" om något är slutresultatet nästan alltid groteskt.

Så stäng det hela.   Fortsätt att rösta på Speaker varenda dag under de kommande två åren.

Men naturligtvis skulle moderaterna i kammaren aldrig tillåta att det händer. Om denna kris kvarstår mycket längre kommer moderata Reps och moderata Dems att träffa någon sorts överenskommelse som kommer att resultera i att Kevin McCarthy blir talman.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Vilket utmärkt tillfälle att börja dränera det SOCIALISTISKA TRÄSKET och avslöja alla RINOs.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.