25 januari 2023

En Kevin McCarthy vi aldrig sett förut

 

"Husets" nyblivna talman Kevin McCarthy står inför sitt första stora test sedan han vann den omstridda kampen om positionen. 

Hakeem Jeffries, Democrats minoritetsledare, har återutnämnt Adam Schiff och Eric Swalwell till underrättelsekommittén. Det kommer efter att McCarthy lovat att utesluta de två fanatiska männen, som båda missbrukade sina positioner under Nancy Pelosis styre. Jeffries verkar road av att driva frågan och skapa en konflikt som utan tvekan kommer att bli mycket offentlig.

 Jeffries : "Jag skriver idag för att rekommendera två utomordentligt kvalificerade lagstiftare för omval för att fortsätta sin tjänst i Husets underrättelsekommitté: Ranking Member Adam Schiff och representant Eric Swalwell från Kalifornien. Tillsammans har dessa medlemmar över två decennier av framstående ledarskap i vår nations underrättelsegemenskap, utöver deras åklagararbete inom brottsbekämpning innan de tjänstgjorde i kongressen” 

 Med andra ord vill Democrats inte följa de nya reglerna de införde när de hade majoritet i Huset. Efter fyra år av Pelosis tyranniska regeringstid, där hon huvudsakligen verkade som monark, vill Jeffries nu att Republicans ska ta ett steg tillbaka och hålla tyst. 

 I slutändan kommer detta att vara McCarthys beslut eftersom underrättelsekommittén är en utsedd kommitté. Det finns ingen anledning att ge vika här, och om den nya talmannen gör det, kommer det att signalera att GOP-majoriteten är hjälplös .  Jag tror dock inte att han kommer att lägga sig. Här är han i en presskonferens och vi ser en helt annan sida av honom än vi sett tidigare. 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.