20 januari 2023

Organiserat vansinne i Davos

 

 

Av Lars Hedegaard, Snaphanen 

Klaus Schwab har förstås bjudit in klimat-tjataren Al Gore för att föreläsa om världens förestående undergång. Han är en mästare på detta, för i årtionden har han förutspått den ena globala katastrofen efter den andra. De har aldrig blivit av, men då kommer han bara med en ny. 

Som någon annan har påpekat liknar Gore zeppelinaren Hindenburg, precis innan den exploderade, samtidigt som han förklarar att "haven kokar" och jorden träffas av "regnbomber", samtidigt som vi hemsöks av torka, för att inte tala om den genomgripande främlingsfientligheten. Som tur är har vi Greta Thunberg, som Gore förlitar sig på. (se nedan) 

 Under dessa omständigheter kan demokratin inte bestå, meddelar den uppblåsta mannen. 

Han har naturligtvis rätt, och det är hela poängen med Davos. Vanliga människor måste lära sig att de inte kan klara sig själva, utan måste lämna kommandot till de rika, som har tillräckligt med pengar för att åka till Davos och hålla predikningar om sin moraliska förträfflighet. 

 Inte ens Karl Marx hade fantasin att föreställa sig en sådan galen allians mellan de rikaste kapitalisterna, de mest skurkaktiga regeringarna och vänsterideologerna i syfte att införa en diktatur i  världen som kunde kallas kommunistisk eller fascistisk efter behag. 

Den aktuella frågan är om vi andra har fantasin att föreställa oss vad som väntar om vi inte vaknar.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.