12 januari 2023

Rysslands Flotta i Svarta Havet

 Översättning från Armstrong Economic


Novorossiysk, i Svarta havet, en-masse. Detta är högst ovanligt och många fruktar att det är en taktikförändring. Västpressen fortsätter att försöka måla ut Ryssland som förlorare i kriget så, så de kan få fler människor att frivilligt gå med i militären om de tror att de är på den vinnande sidan. Det råder ingen tvekan om att USA och Ryssland står inför den mest intensiva konfrontationen sedan Kubakrisen 1962. Vår modell för den konfrontationen överensstämde med vår stora krigsmodell som visar att 2014 var slutet på den perioden och början på denna nya period,  när vi går in i Tredje Världskriget.
    De hårdföra är inte nöjda i Ryssland och president Vladimir Putin trycks in i ett hörn. Antingen blir han mer aggressiv, eller så kan det bli en kupp i maj. Hardliners använder kärnvapenhot och andra upptrappningar i vad de vet nu verkligen är ett proxykrig av USA och NATO mot Ryssland, med Ukraina som den bricka de är villiga att offra. Nato-trupper kommer inte att gå in förrän den siste ukrainaren dör på slagfältet.

Washington utövar sina egna påtryckningar för att måla ut Putin som en förlorare som Octavianus gjorde mot Mark Antony. Den goda nyheten är att hittills har båda strategierna kalibrerats mycket noggrant. De dåliga nyheterna är att Amerika och Ryssland fortfarande är på kollisionskurs eftersom slutmålet faktiskt är att erövra Ryssland.

Sverige har nu eskalerat sin uttagning till militärtjänst. Polen bygger sin armé till 250 000 man. Allt detta är baserat på förväntningarna att Ukraina kan reducera den ryska armén och det kommer att göra det lätt som en plätt att invadera Ryssland och köra stridsvagnar från Polen rakt in i Moskva.

Sverige förberedde sig genom att öka militärutgifterna med cirka 40 % över fem år från 2016 och fördubbla antalet värnpliktiga till de väpnade styrkorna för att stärka sitt försvar mitt i växande spänningar med Ryssland efter 2014. Samtidigt skrotade Frankrike, Italien, Lettland och Litauen värnplikten eftersom de drog slutsatsen att storskaligt försvar inte längre var nödvändigt efter 2014, men nu har de alla ändrat politiken.

Joe Biden-administrationen lovade att försvara "varje tum" av Natos territorium. Det har komplicerat för Putin att mixtra med Ukrainas oljeledningar genom Rumänien och Polen. Western Press fortsätter att trissa upp samma propaganda som Putin skapar mot nederlag i Ukraina och kanske inte överlever det resultatet politiskt. Ändå vet jag att de hårdföra är där och om Putin inte blir mer aggressiv kan de verkligen avsätta honom i maj och då kommer det heliga helvetet att bryta loss.

Putin varnar såväl Washington som Kiev för att attacker på dessa territorier är liktydiga med attacker mot Ryssland självt. Biden-administrationen har valt att inte lyssna på någonting från Putin och söker bara krig och instruerar Zelensky att offra sitt eget folk och att avvisa alla fredssamtal överhuvudtaget. Om USA ger Zelensky långdistansmissiler kommer han att använda dem för att attackera Rysslands fastland och det kommer att starta Tredje Världskriget.

VARJE president under hela mitt liv har alltid sökt fred. Biden-administrationen och NATO talar bara om att driva fram krig. ALDRIG har jag någonsin sett ett så oansvarigt ledarskap för det här handlar egentligen om klimatförändringar.

2 Kommentarer:

elina sa...

.2010 avskaffades värnplikten för att bli mer yrkesförsvar. Ca 99000 personer finns i årgång 2003 varav.5 583 togs ut till grundutbildningen det som kallades värnplikt. 25% är kvinnor. Så eskalering är det inte - än - men fler kommer att tas ut i nästa omgångar. Däremot skall det bli civilplikt om kriget kommer.
Jag var i katastrofgruppen på sjukhuset men blev inte inkallad mer än en gång. Men sådant kommer alltså bli plikt och lagfästas, någon gång.
Försvarsutgifterna har rasat men ska upp igen ifall vi nu blir antagna till NATO.

Anonym sa...

Polen bygger ut sin armé till 250.000 man?
Vem kan övertyga oss att de ämnar stillatigande se till att Zelensky vinner ”kriget”.
Polen har många oplockade gäss med Ukraina!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.