17 januari 2023

Vårt arv

 

 

 Varken Lampedusa eller Bryssel är europeiska 

En nation är inte ett postnummer eller en gate på en flygplats som består av de människor som då är där, som Mark Steyn säger. Europa är inte ett land, det är en identitet. En viktig liten film och påminnelse mitt i orkanen av oväsentligheter och buller. via Morten Uhrskov. Jag har skrivit en slags inledning till vad som skulle kunna bli en bok, vem vet? (Facebook) - Via Institute Illiade. 

 Civilisationernas liv och undergång 

Historikern Sir John Glubb har studerat ett antal stora civilisationer, som alla gått under, och tecknen tyder på att västvärlden nu står på tur. Västerlandet uppvisar de flesta av de 11 tecken som enligt Glubb utmärker vad han kallar Dekadensens tid, och som är en högkulturs sista stadium före undergången. I den här filmen går jag igenom resonemanget och redogör för de 11 tecknen.  

Vi har en skyldighet att bevara och försvara det rika arv vi har fått. Pär Ström sätter den i relation till hur Europa, och särskilt Sverige, förvaltar sitt arv genom soldaten och historikern John Glubb (1897-1986)

Alla högkulturer upplever dekadensens 

 

 Snaphanen!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.